Sosyal Medya

Dünya

Avrupa’nın Mülteci Korkusunun Asıl Nedeni: Sağ Partileri Yükseltmesi

Avrupa’da bilinen bir gerçek var: Mülteci korkusu…Bu korkunun nedeni sadece mültecilerin yeme, içme, barınma ihtiyacı değil. Doğurabileceği siyasi sonuçlar.



Gündemi uzun süredir takip edenler görecektir ki Batı’da ırkçılık son dönemlerde zirve yapmış durumda. Irkçı söylemler de partilere puan kazandırıyor. Bunun en büyük örneÄŸi Meksikalıları-Göçmenleri kovacağım diyen yeni ABD baÅŸkanlık seçimlerinde Trump’ın seçilmesinde görüldü..

Bu sadece ABD için geçerli deÄŸil. Åžuan Avrupa’da ki aşırı saÄŸcı, ırkçı partiler hiç olamadıkları kadar iktidarlara yaklaÅŸmış durumdalar. Bunun için kullandıkları en büyük entstruman da mülteciler..

Avrupa’da aşırı sağın iktidara gelmesinden endiÅŸe eden libareller panik durumunda. Nasıl olmasınlar..Åžuan iktidarların ırkçı partilere geçme durumu ÅŸaka deÄŸil..ABD de görüldü. bunun için de mülteci meselesi sadece bir kaç milyon mültecinin Avrupa’ya göçünden çok daha farklı noktada. Aslında yaÅŸlı Avrupa mültecileri fırsat görüyor.

*OECD Sosyal Politikalar Bölümü BaÅŸkanı Monika Queisser: Avrupa’nın en büyük sorunlarından biri olarak yaÅŸlanan Avrupa nüfusunu ve genç yaÅŸta emekliliÄŸi görüyor. Bu sorunu aÅŸmakta mülteci ve göçmenlere ihtiyaç olduÄŸunu belirtiyor.
 
Video oynatıcı
 
00:00
 
02:46
 

Aslında mülteciler yaÅŸlanan Avrupa için taze kan…Ama bunu halka anlatabilecek durumda deÄŸiller. Ya da halk bunu dinlemek istemiyor diyebiliriz..

Mülteciler konusu aşırı saÄŸ-radikallerin önünü açıyor. Bu saÄŸ partilerin yükselmesini kazanmasını istemeyenler de mülteci sorununa çözüm arıyor. Bunun içinde Türkiye’nin desteÄŸine çok ihtiyaçları var. Peki Türkiye bu desteÄŸi verecek mi? Son yaÅŸanan geliÅŸmeler bunu gölgeledi.

Mültecilerin yaşadığı insanlık dışı durumları ve ölümleri üzülerek izledik. Türkiye olarak bize sığınan milyonlarca insana her türlü insani hizmeti verebilmek için büyük gayret gösterdik. Zenginlik ve varlık içinde ki Avrupa ne yaptı peki? Mültecileri Avrupadan uzak tutabilmek için her türlü engeli çıkardı. Gelen mültecileri de insanlık dışı muameleye tabi tuttu.

Mültecilerle ilgili Avrupa medyasında özellikle sosyal medyada dönen ve halkı kışkırtan videolardan bir kaçına göz atalım…

  “Stalingrad” metro istasyonu.. Sokaklarda yaÅŸam savaşı veren mülteciler

Video oynatıcı
 
00:00
 
02:20
 

Fransa’da polisle çatışan Mülteciler

Video oynatıcı
 
00:00
 
01:09
 

Ä°talya’da mültecileri protesto eden ırkçı söylemlerde bulunan Ä°talyan’lar

Video oynatıcı
 
00:00
 
01:41
 

Yunanistan’daki mülteciler

Video oynatıcı
 
00:00
 
01:25
 

Ä°talya…Mülteciler arasında bıçaklı kavgaya 150 asker müdahale etti

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:58
 

Ä°spanya’da yakalan mülteci

Video oynatıcı
 
00:00
 
02:20
 

Yunanistan’da mülteci kampında isyan görüntüleri

Video oynatıcı
 
00:00
 
02:20
 

Fransa..Mülteci bir erkeğin bir Fransız kadına taciz haberi iddiası sonrası mültecilere yönelik saldırı yapıldı.

Video oynatıcı
 
00:00
 
02:20
 

Fransa..yaşam şartlarına isyan eden mülteciler 26 lüks aracı ateşe verdi

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:38
 

Fransa..Stalingirad Metro İstasyonu altında kalan mültecileri polis tahliye etti

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:35
 

Fransa..Paris..Stalingrad metro istasyonu bölgesinde sokaklarda kalan mülteciler..

Video oynatıcı
 
00:00
 
02:20
 

Sırbistan..Almanya ve Avusturya’ya gitmek için sınır kapısının açılmasını isteyen mülteciler

Video oynatıcı
 
00:00
 
00:57
 

Avrupa medyasında mülteciler ile ilgili olumsuz haberler çok sık paylaşılıyor. Rahat ve huzuruna alışkın Avrupa insanı tabi ki mülteci konularında hükümetler son derece tepkili.

Mülteciler içinde gerçekten kendini bilen insanlar olduÄŸu gibi her türden suça meyilli insanda doÄŸal olarak bulunuyor elbet. Avrupa medyası özellikle sosyal medyada mülteci düşmanlığı körüklenmiÅŸ durumda…

Bu korku Avrupalıların rahat ve huzurunu..Uykularını kaçırmış durumda..

Türkiye Avrupa Parlamento’sunun AB sürecini durdurması sonrası mülteci iade anlaÅŸmalarını askıya alacağım demiÅŸti..Bu Avrupa’ya daha çok göçmen akışı demek..

Kapıları açalım..Kimseye hayallerine-Avrupa’ya ulaÅŸama noktasında engel olmayalım..

Bu insanlık görevi…

screenshot_23screenshot_24

Kaynak: Ejder Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.